Hassua, miten pikkuasiat alkaa joskus kiukuttaa oikein toden teolla. Tänään kiukun kohteena sai kunnian olla kahvitauot. Tai ei niinkään tauot, vaan taukoihin liittyvät nautintoaineet ja niiden valmistaminen.

Pidän kovasti kahvista. Mutta en siitä perussuomalaisesta vaaleasta paahdosta, vaan tummasta, voimakkaasta kahvista. Parisienne-kahvi on ihan suosikkiani, mutta myös tummapaahtoinen pressa on  hyvää. Samoin tietenkin lattet sun muut erikoiskahvit on hyviä, ne kun tehdään "kunnon" kahviin. Siis minun mielestäni. No, työpaikan kahvi on sitä perusvaaleaa litkua, joten jätän sen suosiolla juomatta ja juon töissä teetä.  

Töissä on varmaan puoli vuotta jauhettu siitä, kuinka pitäisi olla kahvinkeittovuorot, mutta niin se vaan on jäänyt puheen asteelle. Siispä kahvin laittaa kuka milloinkin tippumaan. Eräs juttu on kuitenkin lähes muuttumaton. Lähes kaikki jättävät sen vesipannun lataamatta, ja vaikka se joskus olisi valmiiksi täytettykin, niin se joka kerta jätetään laittamatta päälle. Ja sekös kiukuttaa... Olen joskus asiasta maininnut, mutta asiaan on suhtauduttu tyyliin "nopeastihan se vesi kiehuu." Totta kyllä, mutta kyse ei olekaan pelkästään siitä. On oikeasti ärsyttävää odotella sen veden kiehumista, kun sen pannun voisi täyttää samalla kun kahvinkeittimenkin. Siispä olen joskus ollut ihan perusikävä ja käynyt laittamassa vain vesipannun tulelle. Siinä sitten kahvinjuojat mulkoilevat, että "miksei kukaan ole laittanut kahvia tulemaan." Iloinen huikkaus "äkkiäkös se sieltä tippuu" ei aiheuta muuta kuin mulkoilua.

Mielestäni teen juojia sorsitaan muutenkin. Kahviloissa on yleensä kahvi valmiina pannussa, sen kun kaadat kupillisen, maksat ja hörpit pois. Tee on yleensä ylihinnoiteltua, varsinkin kun otetaan huomioon, että yleensä sillä hinnalla ei saa teetä, vaan kupillisen haaleaa vettä ja pussillisen liptonia. Itse sen teen asiakas siellä pöydässä sitten kuitenkin tekee. Saman asian ajaisi se, että kahvijuojat saisivat  kupillisen haaleaa vettä ja kahvilan myyjä lusikoisi muutaman lusikallisen pikakahvia sinne veden joukkoon maksettuasi.

Semmoista tänään.Vuodatus ei kyllä liity millään tavoin odotukseen, paitsi ehkä että hormonit taas jyllää tässä ruhossa...