Samoin koko viikonloppu. Nopeasti, mutta leppoisasti.

Perjantaina olin siis tyttöjen jouluglögillä. Ihan ajoissa palasin kotiin, viimeisellä bussilla. Oli oikein mukava ilta, parasta mahdollista seuraa, ja mielellään olisi ollut pidempäänkin, mutta onneksi järki voitti tällä kertaa. Olisi sitten vaan väsyttänyt ihan tavattomasti seuraavana päivänä. Tosin lauantainakin köllöteltiin sängyssä ihan puoli kymmeneen saakka, mikä on tosi pitkään. Henriikka siirtyi aamusyötön jälkeen viereemme, ja nukahdettiinkin siihen vielä toviksi. Itsenäisyyspäivä meni ihan rennosti kotona loikoillen, meillä ei ole yleensä mitenkään erityisesti juhlistettu kyseistä päivää. Mies on usein itsenäisyyspäivänä marssimassa paraatissa, mutta nyt oli jotenkin päässyt luistamaan siitä velvollisuudesta.

Yksi perinne meillä kyseiseen päivään on, yritetään syödä mahdollisimman kotimaista ruokaa. Tänä vuonna menu oli: Poronfilettä perunamuusin ja kanttarellikastikkeen kanssa, lisukkeena hunajalla höystettyjä juureksia. Oli tosi hyvää! Mies hoitelee meillä yleensä liharuoat, hyvin onnistui tälläkin kertaa. Mä teen jälkkärit, jälkkärinä oli lakkakiisseliä kermavaahdon kera. Viini taisi olla Chilestä, mutta muuten mentiin aika kotimaisella.

Illalla käveltiin vielä partiolaisten kanssa kynttiläkulkue, ja isompi neiti kävi antamassa partiolupauksen kirkossa. Pikku-Henriikka oli tietysti mukana, ja käyttäytyi oikein hyvin, eikä pelännyt edes urkuja.

Eilinenkin oltiin vaan kotona, isomman neidin kummit kävi kylässä. Joulukortitkin saatiin kirjoitettua ja mies teki iso-H:n kanssa piparkakkutalon. Komea tuli!

Tänään musta tuli sitten sotaleski ensi viikon tiistaihin saakka. Toivottavasti aika menee nopeasti, ja eiköhän se mene. Tylsää, että miehen eka leirin Henriikan syntymän jälkeen on näin pitkä, mutta onhan hänellä sen vastapainoksi pitkä vapaa tiedossa. Leirin jälkeen töihin paluu on vasta ensi vuonna.

Mietiskelin tuossa, kun tykkään kovasti kokkailla ja puuhastella keittiössä, että kirjoittelisin toistakin blogia noista keittiötouhuistani, mutta saapa nähdä, saanko nyt aikaiseksi. Tarvii laittaa linkkiä, josko idea saa tuulta alleen...

Edit 12.00

Siispä toimeen. Onnistumisiani ja epäonnistumisia keittiössä pääsee lukemaan täältä. Kommentteja otetaan mielellään vastaan!!