Onpa taas ollut pari päivää ankeita. Siis ulkona tuolla vesisateessa. Lumesta ei ole jäljellä kuin muutama läntti siellä täällä. Olen pakottanut itseni pikkuisen ulos kävelemään pikkuneidin kanssa, mutta ei ne kovin nautinnollisia lenkkejä ole olleet. Lenkkarit märkänä mennään...

Henriikkaakin tämmöinen synkkyys taitaa väsyttää, on nyt nukkunut jo melkein kahden tunnin aamupäiväunet. Yleensä ei sentään näin pitkään...

Neitokainen on muutenkin taas muuttanut yörytmiään. Aikaisemminhan herättiin kerran yössä, kahden - neljän välillä syömään ja sillä jaksettiin aamuun asti. Nyt herätään eka kerran yhden tienoilla ja sitten uudelleen viiden aikaan. Tylsää... Mietiskelin, että pitäisi soittaa neuvolan tädille, ja kysäistä, että joko uskaltaisin jotain kiinteää antaa iltaisin, josko sitten pysyisi maha paremmin täynnä koko yön. Josko joku vauvallinen (tai jo isoksikin lapsukaisen saanut) tätä lukee, niin saisinkos vinkkejä, mistä kannattaa aloittaa? Mikä maistui ja mikä ei? Kiitos etukäteen!

Koska päivät nyt on olleet tämmöisiä, niin eipä tässä paljon kerrottavaa ole... Tylsää ja toimetonta. Oon viime päivinä yrittänyt vähän tarkkailla, mitä itse laitan suustani alas. Huomasin tuossa, että kun imetys loppui, niin samalla alkoi kilot hiukan nousta. Eli enää ei kaikki palakaan vauvan suuhun... Toki joulusuklaita on tullut vieläkin syötyä... Alkaa vaatteet ahdistaa. Ja koska rahat on hiukan tiukalla (varattiin kesäksi reissu, pitää säästää sitä varten), niin vanhat saa kelvata, pitää vaan saada itsensä sopimaan niihin.

Tosiaan, päätettiin lähteä ensi kesänä viikoksi Maltalle. Onko kellään kokemuksia paikasta? Ajateltiin, että Henriikan kanssa olisi vielä melko helppo matkustaa, kun tuskin vielä kävelee silloin. Seuraava kesä voisi olla jo haastavampi ajatellen, että vauhtia varmasti riittää, mutta miten tuota järkeä!? Hiukan jännittää matkustaa vauvelin kanssa, mutta mun vanhempani tahtoivat lähteä mukaan, niin ainakin hoitajia pikkuiselle riittää. Isompi on jo ennenkin matkustellut, ja ei tietenkään ole niin hoidettava, niin sen kanssa ei varmaan ongelmia tulekaan. Mitenkä muuten matkustaminen on vauvan kanssa sujunut, kuka on kokeillut? Henriikka on sitten noin 9 kuukautta "vanha".

Mä taas sorruin lukemaan muutaman keskustelupalstan tekstejä liittyen tuohon matkailuun vauvan kanssa, ja sainhan taas pahan mielen. Koskahan mä oikein opin välttämään niitä?!? Raivostutti yli kaiken ne kommentit "pitääkö se vauva nyt tuoda koneeseen huutamaan" tai kun joku kyseli jostain ruoista jossain lomakohteessa, niin heti jonkun oli pakko sivaltaa, että "pitääkö ne kakarat raahata lomalle, jos niiden kanssa ei pärjää tai tiedä mitä tehdä". Että taas sieppasi.

Nyt on pakko mennä katsomaan, että vieläkö se neiti nukkuu. Kohta kaksi ja puoli tuntia putkeen päivällä. Ennenkuulumatonta.

Mulla on muuten vihdoin (ollut jo joulusta saakka) niitä Henriikan ristiäiskuvia, laitan tässä lähipäivinä muutaman näytille. Palaillaan!