Kesää kohti mennään kovaa vauhtia, ja se on hyvä se! Mulla tuntui olevan aluksi melkein vaikeuksia sopeutua ajatukseen, että on kevät, talvi kun oli niin pitkä ja perusteellinen. Nyt on kyllä ihanaa lähteä neidin kanssa ulkoilemaan, ei tarvi pakata vaatetta päälle ihan hirvittävästi ja iltaisinkin on valoisaa puuhailla pihalla.

Ja pihalla sitä puuhaa riittää. Kuten ehkä jo syksyllä kirjoitin, meidän piha on rakentamisen jälkeisessä kunnossa. Tai ei enää niin pahasti, mutta oli vielä viikko sitten. Viikonloppuna aloitettiin vähitellen siistimistä, enimmät roska ja risut on kerätty pois ja pihalla ollutta täyttömaakasaa on vähitellen levitelty ja pihaa tasattu. Ne muutamat kasvit, mitä syksyllä istutin, vaikuttavat olevan elossa, ihme kyllä... Seuraava kiireellisempi homma, mitä pihalla täytyy tehdä, on hiekkalaatikon nikkaroiminen Henriikalle. Uudet hiekkalelut ostettiin jo, ja jonkinlainen hiekkakasa pihalla on, missä neitokainen voi leikkiä. Mutta parempaa on tulossa, kunhan saadaan lautatavaraa roudattua pihaan...

Lomaviikolla käytiin Henriikan kanssa 1,5-vuotisneuvolassa. Tyttönen kasvaa edelleen ihan keskikäyrillä, pituutta on 83 senttiä ja painoa reilut 12 kiloa. Ihan tarkkaa lukemaa en nyt muista. Muutenkin kehitys menee vauhdilla eteenpäin, neiti on kova tyttö tekemään palapelejä ja muita "näppäryysjuttuja". Puhettakin tulee enenevään tahtiin, välillä jo kaksikin selkeää sanaa peräkkäin.

Nukkuminen sujuu öisin edelleen hyvin, viime viikkoa lukuunottamatta. Neidille on kulmahampaat tulossa kovaa vauhtia, ja ne ilmeisesti vaivaavat. Ruoka ei oikein tahdo maistua, paitsi kirsikkatomaatit ja nakit... Kaipa niilläkin vähän aikaa elelee. Öisin on myös meinannut välillä harmittaa, mutta viime yö oli taas ihanan rauhallinen. Kolmen aikoihin neiti vähän kitisi, mutta rauhoittui itsekseen.

Itse olen huomannut, että kyllä nuo kokonaiset yöunet tekee ihmeitä! Toki myös lisääntynyt valo varmasti vaikuttaa, mutta on ihan toisenlainen olo, kun yöt nukutaan hyvin. Tuntuu, että alkutalvi meni jonkinlaisessa sumussa, kun oli niin väsynyt.

Mutta nyt pitää palata takaisin työn iloihin, hiukan työaikaa nipisitin kirjoittamiseen. Tosin äsken tuo mun käyttämäni ohjelma oli kyykyssä, joten enpä olisi mitään voinut tehdäkään.