Tosiaan, kuten otsikkokin kertoo, puoliväli on saavutettu raskaudessa. Nyt mennään viikoilla 20+1. Miten tämä odotus tuntuu niin kovin pitkältä? Oliko se samanlaista Henriikan kohdalla? Tosin reilun kolmen kuukauden päästä alkaa äitiysloma ja ensi kuussa pitää tehdä virkavapauspaperit töihin. Ensi neuvolareissulla saan paperit myös äitiysavustusten hakua varten. Joten eiköhän tämä tästä taas. Oon viime aikoina lueskellut ahkerasti Henriikan odotuksen aikaisia kirjoituksia. Aika lailla yhtä helpostihan tämä kyllä tuntuu sujuneen. Ja hyvä niin.

Viime viikolla käytiin neuvolassa, oli ihan peruskeikka sinne. Mitattiin verenpaineet, hempat sun muut. Kaikki ok. Samoin tenavan sydänäänet kuului hienosti. Napero oli "piilossa" tuolla jossain selän puolella, mutta hyvin silti äänet kuuluivat. Kuten Henriikkakin, tämäkin kaveri innostuu iltaisin potkiskelemaan ja samoin töissä joskus saa tuntea ihan napakoita potkuja.

Ensi viikolla vuorossa olisi rakenneultra, siinä sitten kenties saadaan sukupuolikin tietää, jos vaan halutaan. Mies tahtoisi tietää, mä en ole ihan varma. Toisaalta jos se sieltä näkyy, niin luulenpa, että uteliaisuus voittaa.

Henriikkainen on jotenkin nyt toden teolla tajunnut, että äiskän masussa on jotain jännää tekeillä. Eilen tyttö tuli mun luo, nosti paitaa, työnti sormensa napaan ja sanoi vauva. Mä sitten sanoin, että sä voit silittää vauvaa ja antaa vaikka pusun, niin neiti sitten alkoi pusimaan masua ja silittelemään. Taas äitiä itketti. Vaihteeksi!

Henriikka on tämän viikon ollut "puolihoidossa", kun mies on "lomaillut" vielä tämän viikon. "Lomaillut" sen takia, että aika tiivisti pihan kimpussa on hänen päivänsä menneet. Pihaan on nyt levitetty mullat, tehty kivimuuria sekä muutama iso kukkalaatikko mulle. Samoin terassi on valmis ja soraa levitetty kulkuväylille. Pihakivetystä ei tänä kesänä ainakaan saada, kivetysrahat viekin autokauppa. Joudutaan vaihtamaan meidän pikkuauto isompaan, että saadaan kaikki tenavat sopimaan autoon. Tai eihän ne tenavat sitä tilaa tule viemään, vaan ne pienimpien istuimet... Henriikka on siis ollut aamupäivät hoidossa ja lounaan jälkeen mies on hakenut sen kotiin päiväunille. Vähän Henkallekin kevyttä laskua arkeen. Tänään tosin jäi lomailemaan kotiin. Mies uhkasi alkaa tekemään roskiskatosta, mutta saa nähdä, miten työ edistyy pikku-apurin kanssa. Tosin isosisko kuulemma rekrytoidaan Henriikan viihdytysjoukkoihin!

Mukavaa viikonloppua kaikille  Palailen ensi viikolla viimeitään raportoimaan, mitä siellä ultrassa näkyy...