Lomailu siis jatkuu vielä tämän viikon.

Olen yrittänyt tuolla ulkona saada pihaa hieman trimmattua. Istuttelin eräänä päivänä amppelitomaatteja ja innolla odotan, mitä niistä mahtaa kehittyä. Alku oli kaikkea muuta kuin lupaava, tomaatin taimet nyypähtivät kokonaan, mutta nyt näyttää jo siltä, että hengissä saattavat säilyä. Tuo alakerran puutarhan trimmaus on vielä jäänyt. Pitää varmaan ennen ensi kuun lääkärireissua yrittää sitäkin saada siistittyä...

Eräänä päivänä päätin tyhjentää terassin rännit, ne kun oli täynnä lehtiä, neulasia ynnä muuta inhaa. Mössö haisi melkoisen kuvottavalle, yöks. Siispä tikkaat esiin ja ylös kiikkumaan. Homma ei ehkä ollut järkevimmästä päästä, ja jonkin aikaa rännejä putsattuani mieskin havahtui ihmettelemään, että mitä mä teen. Ei ollut kuulemma sopivaa hommaa mulle enää. No, ne tikkaat oli kiikkerät ja työasento kaikkea muuta kuin ergonominen, joten oikeassa oli (taas, plääh...).

Puhdasta kuitenkin tuli, ihan oman työn ansiosta, mutta seuraavana aamuna selkä oli niin jumissa ja kipeä, että voi luoja. Mitenkään ei ollut hyvä olla. Olo alkoi olla semmoinen, että illalla ihan vakavissani jo harkitsin lääkäriin lähtöä (eli siis todella kipeä, yleensä vetkuttelen lääkäriin menoa viimeiseen saakka). Jos kyykistyi, niin ylös oli tosi hankala päästä. Päätin kuitenkin odottaa aamuun, ja kävin saunassa lämmittämässä selkääni. Sen jälkeen mies sitä hieroi, ja niin seuraavana aamuna olikin jo helpompi olla. Mutta tuli sitten todistettua, että on varmaankin ihan aiheellista jättää jotkut hommat muiden hoidettavaksi. Kun on vaan tottunut tekemään (tai ainakin yrittämään tehdä) kaiken itse, niin nyt on vaikea päästä siitä tavasta eroon.

Etureppu on taas kasvanut hiukan lisää, ja pikkurinsessan (tai rinssi) melskaukset tuntee jo ihan säännöllisesti. Pikkuinen yleensä innostuu rumbaamaan, kun olen suihkussa. Jännä juttu. Rakastan pitkiä, lämpöisiä suihkuja (kylpykin olis kiva, ei vaan sitä ole) eli olen melkoinen vesituhlari. Kenties napero huomaa, että mutsi on levollisessa tilassa suihkussa ollessaan, potkitaanpas vähän.

Viimeistä viikkoa lomaa viedään. Sitten on kolme viikkoa duunia, ja alkaa se virallinen kesäloma!