Tänään on Hillan ensimmäinen syntymäpäivä. Tyttöstä juhlittiin jo eilen sukulaisjoukon voimin. Juhlapäivää tyttö viettää iskän ja siskojen kanssa kotona, äiti passitettiin aamulla töihin.

Huh, kuinka vuosi on mennyt vauhdilla. Pikkuista odotettiin todella hartaasti, venähtihän odotus lasketusta ajasta puolitoista viikkoa pidemmäksi. Muistan vuoden takaisen aamun hyvin, oli sunnuntai, ja aamulla heräsin supistuksiin. Käytiin vielä perheen kanssa aamupäiväkävelyllä kauniissa pakkassäässä. Nähtiin matkalla Henriikan kaverin iskää, joka ihmetteli, että eikö pieni ole vieläkään syntynyt. En tohtinut sanoa, että ei mene enää kauaa. Pelkäsin, että olisi mennyt vielä pidempään kuin sitten meni. Muistan, että katselin taivaalla pilviä, ne olivat vaaleanpunaisia. Isäntä otti niistä valokuviakin. Enpä vielä silloin tajunnut, että pientä prinsessaahan ne siellä ennusti. Enkä sitä muistanut, että oma vaarini olisi viettänyt syntymäpäiväänsä samana päivänä kuin Hilla-neiti, jos vielä eläisi.

Pienestä sylivauvasta on kasvanut reipas taapero, joka joulun aikoihin on ottanut ensimmäisiä askeliaan ilman tukea. Neidillä on ollut vauhti päällä näissä kävelyasioissa, tyttö lähti saman tien ottamaan haparoivia askelia, kun oppi seisomaan. Vauhtia ja vaaratilanteita siis tiedossa... Sanojakin Hilla tapailee, äiti on äittä, ja anna on hyvinkin selkeä. Tempperamenttiä neidistä löytyy, mutta pääsääntöisesti ollaan ihana, hymyilevä riiviö.

Joulukuu ehti taas kiihdytellä ohi, ilman että ehdin mitään tänne päivitellä. Isänstä oli taas puolet kuusta leirillä ja toinen puoli meni sitten joulua valmistellessa ja joulun välipäivät lomaillessa, kotona tosin. Hilla aloitti hoidon, ja ihan mukavasti siellä menee. Joka aamu neiti muistaa vähän äiskälle protestoida, kun hänet sinne jättää, mutta ihan hienosti päivät kuulemma menevät. Kesällä Hilla pääsee samaan hoitopaikkaan kuin missä Henriikka on, toivottavasti aamut sitten vähän helpottuvat ja samalla hoitoon jääminen. Nyt tosiaan tytöt lomailevat kotona iskän kanssa, viime viikko lomailtiin koko porukka.

Joulua vietettiin kotosalla ison porukan kesken. Kokoonpanoon kuului meidän perheen lisäksi veljeni perhe, miehen sisko perheineen, vanhempani sekä veljen vaimon isä. Eli aikamoinen sakki siis. Joulupukkikin kävi ja toi kassakaupalla lahjoja. Henriikka ja Hilla olivat reippaita pukin edessä, Henriikka lauloi pukille ja istui reippaasti syliin. Hilla katseli vähän kauempaa, mutta ei kummemmin vierastanut. Lahjoja tosiaan tuli roppakaupalla, Henriikan suosikki on ikioma prinsessa-läppäri. Hillasta parasta oli työnnettävä potkuauto, mallia prinsessa, luonnollisestikin. Isosisko sai vihdoin kauan kaipaamansa terraarion, jonne joulun jälkeen hankittiin kaksi gerbiiliä. Itse en ole niin kovin innostunut niistä, mutta siellä ne nyt kuitenkin ovat...

Uutta vuotta aloitellaan iloisissa merkeissä. Tästä on hyvä jatkaa!