Niin vain aika kiitää. Tammikuun loppu meillä podettiin mahatautia, kaikki kävivät sen läpi. Eniten sairasti pikkuisemme, joka poti ripulia peräti viikon ajan. Aloin jo olla aika huolissani tytöstä, joka oli jo ihan lopussa. Lopulta sentään tervehtyi ja neiti muuttui takaisin omaksi reippaaksi itsekseen.

 

Mies oli Henriikan kanssa kotona alkuviikosta, sitten neiti kävi hoidossa pari päivää, kun näytti jo paremmalta, mutta niin vain jäätiin sitten typyn kanssa loppuviikoksi kotiin. Viikko sitten lauantaina oli meillä töissä perhetapahtuma, jonne sitten lähdettiin, kun neiti vaikutti pirteältä, ja eipä sitten perjantain jälkeen enää sairastanutkaan. Perhetapahtumassa totesin neidin olevan terve, kun popsi kokonaisen hillomunkin! Ei ehkä ihan parasta ravintoa, mutta monen päivän oksentelun ja ripuloinnin jälkeen neiti ei oikein mitään suostunut syömään. Terkkarissa sanoivat, että mitä ikinä neiti suostuukaan syömään, niin anna syödä. Munkki siis maistui ja sen jälkeen jo oikeakin ruoka.

 

Hoitoon meno onkin ollut vähän haasteellisempaa sairastamisen jälkeen. Päivät hoidossa menevät kuulemma hienosti, eikä isompia kitinöitä ole, mutta hoitoon jääminen tuottaa pienen itkusen. Samoin illalla kun neiti haetaan kotiin, niin kotiin lähtöä vähän protestoi. Aikaisemmin neiti juoksi aina syliin, kun hänet haettiin hoidosta, nyt ei ole huomaavinaankaan, että isi ja äiti kaipaavat. Toisaalta illalla syli on kyllä paras paikka. Neiti tykkää kovasti, että luetaan kirjoja, välillä on luettu monta kirjaa putkeen. Pitäisi mennä kirjakauppaan ostamaan uusia kirjoja, kun lukijoita meinaa vähitellen kyllästyttää samojen kirjojen läpikahlaaminen.

 

Tyttönen tykkää myös piirtää kovasti. Paperille piirtyy kovasti erilaisia rinkuloita ja joululahjaksi saatu piirustuslevy on kovassa käytössä. Toivottavasti tyttö tulee tuossa asiassa isäänsä, äiti kun ei osaa piirtää yhtään. Iskä sen sijaan on varsin taitava kyseisessä lajissa.

 

Mutta nyt tarvii palata vielä hetkeksi töiden ihmeelliseen maailmaan, ennen kuin lähdetään taas hakemaan tyttöstä kotiin. Riemukasta laskiaistiistaita kaikille, syökäähän paljon kermapullia, niitä oikeita laskiaisversioita, jonne kuuluu oikeaa kermaa ja vadelmahilloa!