Kesäloman toinen viikko pyörähti käyntiin tänään! Tämä ja ensi viikko on vielä lomaa, sitten seitsemän viikkoa töitä ja sitten alkaa äitiysloma.

Viime viikko oltiin Tunisiassa, tultiin kotiin sunnuntaiaamuna aikaisin. En ollut aikaisemmin Tunisiassa käynyt, ja vaikka loma menikin ihan mukavasti ja ihan hyvin siellä viihdyttiin, niin kenties en ihan heti ole lähdössä kuitenkaan uudestaan. No, sekin johtuu pitkälti siitä, että tykkään käydä uusissa paikoissa, ja tarvii olla todella mahtava paikka, että ihan hetí uudelleen sinne palaisin.

Lämmintä riitti ihan kiitettävästi, varjossa taisi olla joka päivä reilusti +30. Säästyttiin onneksi mahataudeilta ja muiltakin vitsauksilta, vaikka niitä etukäteen vähän jännitinkin. Katselin kyllä aika tarkkaan, mitä suuhuni laitoin ja hampaatkin kuurasin pullovedellä, vaikka paikallista vesijohtovettä kuulemma hampaiden pesuun olisi voinut käyttääkin. Yllättävän hyvin jaksoin myös kuumuutta, eli muutakin tuli tehtyä kuin killuttua uima-altaassa. Karthago oli hieno nähdä, siellä käytiin retkellä ja pikkuneidin riemuksi eläintarhassa, johon oli koottu Afrikan eläimiä. Tarvii kyllä myöntää, että itseäkin riemastutti nähdä kirahvi ihan oikeasti. Oli se korkea!

Vompatti on viime aikoina, ja varsinkin lomalla innostunut oikein urakalla potkimaan mamia. Itse asiassa onhan se sitä jo tehnytkin, mutta nyt potkut alkavat tulla aika säännöllisesti, eli yleensä siinä vaiheessa, kun yritän käydä nukkumaan. Eilisiltana potkuja ei tuntunut juuri lainkaan, ja olin jo ihan tippa linssissä huolesta. Mies sitten kuunteli ja tunnusteli vatsaa, ja vakuutteli, että kyllä siellä elämää on. En tiedä, paljonko valehteli, mutta rauhoituin sen verran, että uni tuli. Aamulla mahassa oli edelleen epäilyttävän hiljaista, ja aloin jo potea kauheita tunnon tuskia lomastani. Olisiko se sittenkin ollut vompatillemme jotenkin pahasta?!? Sitten olin tuntevinani ihan pienen potkun. Päätin mennä pitkäkseni, koska silloin tenava yleensä innostuu riehumaan, ja niin onneksi tapahtui nytkin! Eli kunnossa on penska ainakin liikkeiden perusteella.

Ja loma jatkuu! Tämä viikko ollaan miehen kanssa kahdestaan, kun pikkuneiti lähti papan luo pohjoiseen. Ensi viikonloppuna olisi sitten edessä ajomatka hakemaan neiti. Hiukan jännittää, miten tuollaisen 9 tuntia jaksaa istua, kun pidempi istuminen käy kovasti kivistämään selkää. Mutta ehkä se jotenkin menee... Aikaa voi mennä ja taukoja olla paljon, mutta eipä onneksi ole kiire.